Three-fresh dumpling

De flesta butikerna som säljer kinesisk mat har på sistone tagit in degknyten från ett kinesiskt företag som heter ”Synear” – det finns tre sorter, och alla är vegetariska. Eftersom förpackningarna är färgglada och en aning billigare än liknande degknyten så prövade jag förstås.
Det här är den sorts degknyten som kallas jiaozi på kinesiska och gyoza på japanska. Den japanska versionen är dock mer platt än den kinesiska sorten, som är mer bullig.

Sorterna är:

 • Grön, ”three-fresh dumpling”, antagligen ”tre sorters grönsaker”, även om det är lite oklart vilka grönsaker det rör sig om.
 • Röd, ”chive dumpling with soya sheet” – jag är inte säker på vad som menas med ”soya sheet”, men det skulle kunna vara det som heter yuba på japanska – om man kokar sojamjölk på låg värme bildas det som ett skinn högst upp.
 • Blå – shiitake-svamp.
 • Alla sorterna innehåller dock en hel del tuggig svamp (och glutamat).
  Om man jämför de här degknytena med andra i mer japansk stil som man också kan hitta i Stockholm så är de här mer åt det hemlagade hållet,på gott och ont – enklare och mer grovhackad fyllning, tjockare deg som klibbar mer, en aning mer tuggig, tar lite längre tid att laga till.
  En intressant omväxling bland de frysta degknytena i min frys, men jag tror inte att jag kommer att köpa de här igen så länge jag kan hitta andra godare degknyten.
  ”Soya sheet”-varianten var nog den bästa.

  Annonser

  Etiketter: ,

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google-foto

  Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s


  %d bloggare gillar detta: