Kaffe-gelé

En ganska populär efterrätt i Japan som är mycket lätt att göra.

Det enda som behövs är

  • 5 gram agar-agar
  • 4 teskedar snabbkaffe-pulver
  • 4 matskedar socker
  • 5 dl vatten
Snabbkaffe och agar-agar.

Snabbkaffe och agar-agar.

Koka upp vatten, håll i socker och agar-agar, vispa i någon minut – se till att agarn blir ordentligt upplöst, och sen i med kaffet.

Häll i en kakform och ställ i kylen en timme.

Skär i bitar och servera!

Kort om agar-agar: Gjort på alger, bra till desserter.  Finns i butiker som säljer kinesisk mat, kostar cirka 20 spänn för en stor påse. Det finns även agar i mer lätthanterlig form i butiker som säljer japansk mat, men den kostar mer.

Annonser

Etiketter: ,

2 svar to “Kaffe-gelé”

  1. Tekoppen Says:

    Man får så många bra tips på din blogg! Nu måste jag alltså skaffa agar agar…

  2. professorbalthazar Says:

    Tackar! Jag tar åt mig av berömmet, medan jag försöker trycka i mig det sista av all gelé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: